Ontdek de voordelen van Prosys!

24 oktober 2017

Goede voorbereiding om planningsvoordelen te behalen.

Eerst worden in nauw overleg alle variabelen benoemd en overeengekomen, plus de te hanteren toleranties en procedures. Na het digitale inmeten volgt een maatvoeringanalyse. Na goedkeuring door alle betrokken partijen wordt de data automatisch in het speciaal hiervoor ontworpen systeem verwerkt en digitaal gekoppeld aan de CNC-productiebewerkingen. Alle bewerkingen worden in een geconditioneerde, geïndustrialiseerde omgeving en dus niet op een hectische bouwplaats uitgevoerd. Dat resulteert in snel, goed, schoon en gemonteerd maatwerk, want elke component is nauwkeurig binnen de toleranties geprefabriceerd.

Productie en montage.

In de nieuwe Prosys methode wordt de productie van deuren pas vrijgegeven wanneer alle variabelen binnen de vooraf benoemde toleranties vallen. Hierdoor weten we zeker dat de gemonteerde deur-kozijncombinatie aan alle eisen voldoet: hang- en sluitnaden zijn conform de actuele normering, de brandwerendheid wordt niet aangetast door schaven of door andere bewerkingen in een later stadium. Ook esthetisch blijft de deur intact; alle componenten en brandwerende materialen zijn uit het zicht achter de kantlatten verwerkt. Daardoor is de deur ook op de lange termijn veilig, want de brandwerende materialen blijven geconserveerd. Prosys biedt ook veel planningsvoordelen; alle procesfasen zijn geïntegreerd in het planningssysteem. Dit systeem volgt nauwgezet de voortgang van het bouwproces waardoor er op alle niveaus inzicht is in de tijdschema’s voor inmeten, produceren en monteren.

Ervaringen van Polvo binnen de nieuwbouw van het Jeroen Bosch ziekenhuis.

De nieuwbouw van het Jeroen Bosch ziekenhuis- het grootste niet- academische ziekenhuis in Nederland, gaf door zijn grootte, en snelheid van bouwen, een enorme uitdaging op het gebied van het bepalen en op tijd leveren van het juiste hang- en sluitwerk en vluchtwegtechnieken.

De nieuwbouw was vanwege de grootte ( totaal vloeroppervlak 170.000 m² ) opgeknipt in twee afzonderlijke bouwdelen; bouwstroom oost en west, die tegelijkertijd aandacht vroegen.

Een bijzonder gebouw was gebouw HL; een bestaand 12-laags gebouw van het oude W.A. ziekenhuis uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Deze werd niet afgebroken en vervangen door nieuwbouw, maar gestript, en opnieuw gebruikt.

Het casco bleef staan, inclusief de aluminium buitengevel, de profielstalen binnenpuien, en de bestaande ( gang ) deuren.

De uitdaging bestond hierin om met bestaande detailleringen en slotsparingen in kozijn en deur van niet meer bestaande maatvoeringen toch de juiste oplossingen op het gebied van hang- en sluitwerk te vinden, zodat het geheel ging voldoen aan de hedendaagse eisen van comfort, brandwerende eisen, en gewaarborgde vluchtwegen.

Meer weten over de Prosys methode?

Onze experts vertellen u er graag meer over. Laat hier uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op!

Lees meer

P&L Deurconcepten is live!

10 oktober 2017

Wat kan P&L Deurconcepten voor u betekenen?  Op onze website geven we u graag aan...

Samen bundelen we onze krachten!

12 juli 2017

Complete deurconcepten in combinatie met hang- en sluitwerk. Door onze krachten te...